Ben abonnementen


Ben abonnement nodig? Voor wie niet teveel wil betalen en toch mobiel wil zijn is een Ben abonnement het overwegen waard. Hier vind je meer van de voor- en nadelen van een Ben aansluiting. Dus als je op zoek bent naar een mobiel abonnement van Ben dan is dit het startpunt van je zoektocht.

De populairste telefoons met een Ben abonnement


Over Ben

Ben als merk bestaat al sinds 1999. Nadat het in 2002 werd overgenomen door T-Mobile verdween het merk uiteindelijk in 2003 van de markt. Sinds 2008 biedt Ben weer abonnementen onder eigen naam aan maar het is nog altijd onderdeel van T-Mobile. Je maakt als Ben-klant dan ook gebruik van het T-Mobile netwerk.

Ben abonnementen

Ben biedt voornamelijk sim only abonnementen aan: simkaarten zonder telefoon. Maar sinds enige tijd doen ze ook aan koppelverkoop waarbij je zowel een mobiel abonnement als een nieuwe mobiel koopt.

Ben is één van de weinige telecomaanbieders die haar abonnementen geen mooie marketingnaam geeft. Je stelt een naamloos Ben-abonnement samen met een gecombineerd aantal belminuten en smsjes, een internetbundel en een internetsnelheid. Qua belminuten/smsjes is er de keuze uit 200 of onbeperkt. Internetbundels komen in de varianten 1000, 2500, 5000, 7500 en 10000 MB. Deze internetbundel is in Nederland en de EU geldig. Tot slot kun je nog kiezen uit 2 soorten internetsnelheid: 4G en 4G Extra Snel.

Internet bij Ben

Ondanks dat Ben werkt met het T-Mobile kun je alleen gebruikmaken van 4G. De maximale theoretische snelheid van 4G bedraagt 100 Mbit/s download en 10 Mbit/s upload. De werkelijke snelheid zijn meer in de buurt liggen van 45/6 Mbit/s. De maximale snelheden van 4G Extra Snel bedragen 225 Mbit/s download en 65 Mbit/s upload. Werkelijke snelheden worden echter geschat op 80 en 25 Mbit/s.

Voordelen Ben abonnement

  • Studentenkorting
    Studenten betalen geen aansluitkosten t.w.v. €20 en krijgen gratis 4G Extra Snel. Ben zorgt er verder voor dat de afschrijving van het abonnementsgeld pas gebeurt nadat DUO je maandelijkse studiefinanciering (stufi) heeft overgemaakt. Wel zo handig!

  • Vriendenvoordeel
    Ontvangt €33 voor iedere vriend die jij klant maakt bij Ben.

Nadelen Ben abonnement

Ben is een echte prijsvechter en dat heeft voor- en nadelen. Een lage prijs is natuurlijk het belangrijkste voordeel maar dat betekent automatisch ook dat er ergens op bezuinigd moet worden. Je kunt immers niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Voor Ben komt dat neer dat je niet gebruik kunt maken van de allersnelste internetsnelheden die er momenteel zijn. Van 5G kun je bijvoorbeeld nog geen gebruikmaken. Ook niet als losse extra bundel. Ook kent Ben geen onbeperkt data abonnement. Het maximum is 10 GB (of 10.000 MB). Ga je daar overheen dan moet je betalen, dit kan je voorkomen door MB pauze aan te zetten. Dat staat niet standaard aan dus let daar goed op als je veel data verbruikt.

Ga terug naar alle abonnementen