Renders tonen Samsung Galaxy S10+ met schermgat voor selfiecamera


Het gezicht van de Samsung Galaxy S10+ is hoogstwaarschijnlijk bekend. Dankzij verschenen CAD-tekeningen is een realistische 3D-render gemaakt van het aankomende vlaggenschip. We zien een opmerkelijk gat in de rechterbovenhoek voor een dubbele selfiecamera.

Veel andere fabrikanten passen een notch toe, Samsung gooit het over een andere boeg. Zij maken een gat in het scherm en niet in het midden zoals de notch. Maar in de hoek. Symmetrisch is het niet en het doet ons denken aan het oude oogje voor een koordje. Samsung gebruikt het gat om er twee selfiecamera's in kwijt te raken. Nieuw is een dubbele selfiecam voor Samsung niet; de Galaxy A8 2018 beschikte er eerder al over.

Samsung Galaxy S10+
De vermeende S10+

Het gat in de hoek is niet het enige wat de S10+ asymmetrisch maakt. Het scherm kent boven minder ruimte dan onderaan. Er is sprake van een zogenaamde kin. We blijven er ons over verbazen dat het tot nu toe alleen Apple gelukt is om die volledig weg te werken. We hadden beter van Samsung verwacht, vooral omdat zij haar eigen schermpanelen maken. Achterop de Galaxy S10+ zien we nog eens vier camera's terug. Deze heeft Samsung horizontaal geplaatst met daar nog eens een LED-flitser naast. De camera steekt volgens de bron iets uit; 1,2 millimeter om precies te zijn. Het blijft even gissen waarvoor de 4 camera's bedoeld zijn, maar het is veilig om aan te nemen dat het om tenminste een standaardlens, zoomlens, groothoeklens en mogelijk een diepte-camera gaat.

Vingerafdrukscanner achter het scherm

Goed nieuws voor audio-liefhebbers; Samsung blijft voorlopig vast te houden aan de koptelefoonpoort. Die vinden we met de USB-C aansluiting onderaan het toestel. Wie tot nu toe een vingerafdrukscanner mist; deze zit onder het scherm. Samsung lijkt voor een ultrasoon exemplaar te kiezen. De iris-herkenning lijkt te verdwijnen al wil dit niet zeggen dat het toestel niet aan gezichtsontgrendeling doet.

Specificaties Samsung Galaxy S10+

Qualcomm kondigde 4 december de processor aan die de Samsung Galaxy S10+ van kracht moet voorzien. De Snapdragon 855 is de opvolger van de 845, geschikt voor 5G, beter in het verrichten van AI en gebouwd op 7 nanometer waardoor hij sneller en energiezuiniger is. Overige specificaties blijven vooralsnog gissen. Wel duidelijk is dat het toestel zal draaien onder Samsung's nieuwe interface; One UI. Deze is beter met één hand te bedienen, beschikt over een nachtmodus en moet overzichtelijker zijn. Samsung kondigt de S10+ samen met de S10 hoogst vermoedelijk rond februari 2019 aan tijdens een nog aan te kondigen Unpacked Event.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S10+
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 29,00 € 0,00 200 1 GB 4G+ Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 37,00 € 0,00 7500 7,5 GB   Bekijk
T-Mobile abonnement € 37,00 € 0,00 120 5 GB   Bekijk
Vodafone abonnement € 40,50 € 0,00 150 4 GB   Bekijk
Lebara abonnement € 21,50 € 472,00 onbeperkt 10 GB 4G Bekijk
Simyo abonnement € 18,00 € 555,00 onbeperkt 15 GB   Bekijk
KPN abonnement € 52,50 € 0,00 150 onbeperkt 5G Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S10+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel