KPN sleept Samsung in de VS voor de rechter


Als je dacht dat alleen buitenlandse telefoonmakers elkaar met rechtszaken bezighielden dan heb je het mis. Ook onze eigen KPN ligt overhoop met een fabrikant en dat allemaal vanwege patenten.

De rechtszaak werd opgemerkt door Bloomberg. Op basis van rechtbankdocumenten zou blijken dat KPN moeite heeft met de Galaxy S4 en Galaxy S5 van Samsung. Beide toestellen zouden patenten schenden die in bezit zijn van KPN. Onduidelijk is welke patenten dit precies zijn, maar het zou gaan om een manier voor gegevensoverdracht. Onderhandelingen tussen beide bedrijven zouden op niets uitgelopen zijn.

KPN Samsung
Voorlopig verkoopt KPN nog gewoon Samsung-telefoons, waaronder de gewraakte S5

Naast een verbod op de gepatenteerde techniek zou KPN uit zijn op een schadevergoeding. Waarom de rechtszaak juist in de VS gevoerd wordt is onbekend. KPN verkoopt voorlopig nog gewoon Samsung-telefoons op haar eigen website en niets wijst er op dat dat gaat stoppen. Vreemd genoeg bevindt zich hieronder ook de S5 die juist onderwerp is van de rechtszaak. Samsung is trouwens met meerdere telecompartijen verwikkeld in diverse rechtszaken. Meest bekende is die met Apple.

Bron: Bloomberg


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel