Samsung werkt aan Cat. 10 LTE-processor voor sneller mobiel internet


Samsung zou haar eigen Exynos-processor mogelijk willen uitrusten met een LTE-modem die snelheden tot 450 Mbit/s haalt (Cat. 10). Ter vergelijking; de huidige Galaxy S5 ondersteunt maximaal Cat. 4 LTE tot 150 Mbit/s.

Natuurlijk moeten de netwerken daar wel geschikt voor zijn maar dan belanden we al snel in een kip-ei-discussie. Als er geen telefoons zijn die het ondersteunen is er ook geen reden om dergelijke netwerken aan te leggen. Samsung lijkt nu in ieder geval de stap te zetten naar sneller mobiel internet voor haar telefoons. Ook Qualcomm zou werken aan een dergelijke 4G-modem in haar Snapdragon-processors.

Samsung phone speed
Toekomstige Samsung-telefoons straks veel sneller?

Dat Samsung aan een eigen categorie 10 LTE-modem werkt voedt de geruchten dat deze Exynos-processor wel eens in de Galaxy S6 terecht komt; de beoogde opvolger van de S5. Zo op het eerste gezicht lijkt het daar iets te vroeg voor. De snellere 4G-modem van Qualcomm is nog niet klaar en wordt pas ergens in 2015 verwacht. De Galaxy S6 staat echter in de startblokken en wordt naar alle waarschijnlijkheid over enkele maanden verwacht. Problemen met de fabricage van die processor zou vertraging kunnen betekenen voor het nieuwste vlaggenschip en mogelijk wil Samsung dat risico niet lopen. Al is het natuurlijk altijd mogelijk dat Samsung later alsnog een variant op de S6 aankondigt waar de nieuwe chip wel in is verwerkt.

Bron: Naver.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel