Samsung gaat ook eigen grafische processor maken


Samsung maakt al z'n eigen processors onder de naam Exynos. Maar naar verluidt wil het bedrijf ook z'n eigen grafische processors maken. Deze moeten ergens halverwege 2015 klaar zijn en kunnen wel eens in de Note 5 terechtkomen.

Samsung's huidige Exynos-processors maken gebruik van de Mali GPU van ARM. Deze levert geen onverdienstelijke prestaties maar blijven toch achter bij de Adreno GPU die Qualcomm toepast in haar Snapdragon-processors. Tijd dus voor Samsung om zelf aan de slag te gaan met een grafische processor. Als alles goed gaat dan zou de opvolger van de Note 4 al uitgerust worden met een GPU en CPU van Samsung.

Samsung chips
Samsung voorziet haar telefoons al van haar eigen chips

Overigens maakt ook Apple haar eigen processors maar zij gebruiken de PowerVR GPU van Imagination. Van dat bedrijf bezit Apple een deel waarmee het uitgesloten lijkt dat Samsung met ze in zee gaat. En daarmee lijkt het ontwerpen van een eigen GPU de meest voor de hand liggende optie. Of het ook verstandig is is een tweede. Je ontwikkelt niet zomaar een goede grafische chip. Bovendien bestaat het risico dat je door bestaande chipmakers aangeklaagd wordt vanwege patentbreuk. Wordt dus vervolgd.

Bron: Zdnet.co.kr


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Note 4

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Note 4


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel