Rovio: Android-fragmentatie is geen probleem


Nadat Steve Jobs tekeer ging tegen de 'fragmentatie' van Android, reageren meerdere app-makers op de woorden van de Apple-directeur. Peter Vesterbacka, een van de makers van Angry Birds, reageert nu ook op de kritiek van Jobs.

De kritiek van Jobs heeft te maken met de veelheid aan mobiele telefoons die op Android werken. App-makers hebben te maken met low-budget-toestellen als de LG Optimus One, maar ook met de HTC Desire HD, een toestel met een groter scherm en een snellere processor. Wie een app ontwikkelt moet zorgen dat deze op beide toestellen werkt, en ook op alle Android-handsets die er tussenin zitten.

iPhone en Windows Phone 7

Voor de iPhone geldt het probleem in mindere mate, hoewel ontwikkelaars ook voor de iPhone met meerdere toestellen te maken hebben. Niet iedereen heeft de nieuwe iPhone. Om problemen voor te zijn besloot Microsoft strikte eisen te stellen aan de hardware van toestellen die draaien op Windows Phone 7. Zo heeft een toestel met WP7 een verplichte resolutie van 800 x 480 pixels, en minimaal een processor van 1Ghz.

Reactie van Vesterbacka

Toch ziet Peter Vesterbacka geen grote problemen met Android, en hij kan het weten. Rovio maakte Angry Birds voor bijna alle mobiele platformen, en is de fragmentatie van Android dus ook tegengekomen.

“Fragmentatie aan de hardwarezijde is geen groot probleem, maar Steve heeft inderdaad gelijk als hij zegt dat er meer uitdagingen zijn voor developers als ze met Android werken, maar dat is prima. Ontwikkelaars vinden wel uit hoe ze met een platform moeten werken. Zolang het geen fysieke pijn veroorzaakt is het prima.“

Bron: Intomobile.com



Praat mee over dit artikel