Nieuw Sony vlaggenschip Yuga al uitgebreid aan de tand gevoeld

· 10 reacties


Het is de heren van MobileReview weer eens gelukt om een telefoon te testen die nog niet officieel is aangekondigd. Ditmaal de Yuga, het toekomstige 5 inch vlaggenschip van Sony.

Dit soort reviews, voorafgaand aan de officiële aankondiging, worden altijd met enige argwaan door ons begroet. Het gaat hier namelijk doorgaans om pre-productie modellen, met software dat nog niet af is en meestal nog vol met fouten zit. Toch is zo'n artikel interessant omdat het uiterlijk veelal ongewijzigd blijft.

Sony Yuga C6603
De Sony Yuga C6603

Al is juist het uiterlijk nog wel het minst interessant, die was namelijk al eerder uitgebreid uitgelekt. Toch weet MR enkele specificaties te bevestigen, namelijk een 5 inch beeldscherm met 1920 bij 1080 pixels resolutie en Mobile BRAVIA engine, een quadcore Snapdragon S4 Pro processor op 1,5 GHz, 2 GB aan RAM en 12 megapixel camera. Interessant is dat er een microSD-geheugenkaartslot aanwezig is om de standaard 16 GB aanwezige geheugen mee uit te breiden.

Sony Yuga C6603

Kritiek

En ook zijn er wederom veel kritische noten. Zo schiet de camera maar matige kiekjes en is de kijkhoek van het beeldscherm matig. Of dit dingen zijn die Sony er nog uit weet te halen moet nog blijken. Vermoedelijke datum van aankondiging is begin Januari tijdens CES 2013.

Bron: Mobile-review.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel