Acer mikt op 15% marktaandeel


Als het aan Acer CEO Gianfranco Lanci ligt moet zijn bedrijf volgend jaar 15% van alle tabletverkopen voor z'n rekening nemen. Een op het eerste gezicht bescheiden aandeel, maar tegelijkertijd een hele opgave.

Want de fabrikant die dit percentage behaalt, pakt gelijk de tweede plek in de relatief nieuwe tabletmarkt. Marktleider is Apple dat momenteel 95% van de tablet-taart bezit. Acer laat in ieder geval geen enkel middel ongemoeid. Zo komt het begin volgend jaar met een groot aantal tablets op de proppen, draaiend onder diverse platformen en in verschillende formaten.

Acer 10.1 inch Windows 7 tablet
Acer 10.1 inch tablet met Windows 7

Volgend jaar zullen er naar verwachting 50 miljoen tablets over de toonbank gaan, wat het gelijk een lucratieve en sterk groeiende markt maakt. De strijd om plek twee zal volgens Lanci overigens gaan tussen RIM, Samsung en Acer. Wie in dit lijstje schittert door afwezigheid is HP, een geduchte concurrent van het bedrijf in de computermarkt. Blijkbaar acht Lanci de kansen van HP's tablets kleiner in dan die van de recentelijk aangekondigde Acer-tablets.

2011 op z'n vroegst

Onlangs kondigde Acer aan dat het begin 2011 start met de levering van zowel een Windows 7- als Android-tablet met afmetingen variërend van 7 tot 10.1-inch. De eerste exemplaren worden op z'n vroegst in februari 2011 verwacht. Op de Android-variant moet langer gewacht worden; deze zullen pas in april 2011 de markt betreden. Reden voor de vertraging ligt vermoedelijk in het feit dat het bedrijf alleen gebruik wil maken van Android 3.0 Honeycomb.

Bron: Bloomberg.com
Via: Nu.nl


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel