Directeur Acer: wij wachten op Honeycomb


Gianfranco Lanci, directeur van Acer, wacht op totdat Android 3.0 Honeycomb uitkomt met de productie van tablets. Dat zegt de directeur van het bedrijf in een interview met weblog All Things Digital van The Washington Journal.

Volgens Franci zijn Android 2.2 Froyo en Android 2.3 Gingerbread niet geschikt voor het gebruik op tablets. Andere fabrikanten, zoals Dell en Samsung, brachten wél tablets uit die op de huidige versie van Android, 2.2 Froyo, draaien, maar dat is volgens de directeur van Acer een slechte oplossing. Acer had een tablet met Android 2.2 klaarstaan, maar besloot die niet op de markt te brengen.

MeeGo

Behalve Android sprak Lanci ook kort over MeeGo. Hij ziet dat besturingssysteem als een goede kandidaat om toekomstige tablets geïnstalleerd te worden. Op dat gebied vindt hij Windows - hij bedoelt de desktop-editie - nog niet afgeschreven "Vanuit productiviteitsoogpunt is Windows op dit moment het best om op tablets te gebruiken. Android is vooral goed voor multimedia-tablets."

Lanci deed ook een duit in het Flash-zakje. Hij zegt dat de iPad een bepalende positie op de markt heeft, maar dat de lancering van het apparaat ook kansen biedt, doordat er bepaalde verbeterpunten zijn. "Zo ondersteunt de iPad geen Flash. Dat zullen we oplossen met onze Android-tablets".

Bron: Mobilized.allthingsd.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel