Acer overdondert met Windows 7 en Android-tablets


Acer heeft tijdens een speciale persconferentie in New York haar tablet-strategie ontvouwen. Het zet in op meerdere platformen en diverse formaten.

Goed nieuws dus voor tablet-fanatici, want zo valt er wat te kiezen! En als we naar hier onder aangekondigde tablets kijken, zijn we blij dat onze geruchten-rubriek zo succesvol blijkt want we zien veel bekende 'gezichten'.

Acer 7 and 10.1 inch Android tablet
Acer 7 en 10.1-inch Android-tablet

Te beginnen met deze twee Android-tablets in 7 en 10.1-inch smaak. Vreemd genoeg heeft Acer nog geen pakkende namen bedacht voor beide tablets, dus die krijgen we nog te goed. Het bedrijf heeft daarvoor overigens nog wel even de tijd; beide tablets zullen pas vanaf april volgend jaar verkrijgbaar zijn.

Qua specificaties verschillen de tablets niet zozeer; dual-core processor op 1 GHz, schermresolutie van 1280 x 800 pixels, WiFi en 3G, een 5 megapixel camera en een HDMI-uitgang met een maximale uitvoer van 1080p. Blijkbaar wil Acer dat je we met deze tablets gaat gamen; beide zijn voorzien van een gyroscoop en het capacitieve touchscreen herkent maximaal 10 gelijktijdige aanrakingen. Overigens in de 7-inch-variant voorzien van een snellere 1.2 GHz Qualcomm processor en Dolby Mobile-ondersteuning.

10.1-inch Windows 7-tablet

Naast een Android-tablet kondigde Acer ook een 10.1-inch tablet aan gebaseerd op Windows 7. Ook hiervan heeft Acer nog geen officiële naam bedacht. Binnenin vinden we trouwens een AMD-processor.

Acer 10.1 inch Windows 7 tablet
Acer 10.1 inch tablet met Windows 7

Specificaties zijn momenteel nog erg schaars, alhoewel Acer wel meldt dat het apparaat 15 millimeter dik is en minder dan een kilo weegt. WiFi en 3G ontbreken niet, maar zoals gezegd ontbreekt een volledige lijst met functies en mogelijkheden.

Acer's Windows 7-tablet wordt in februari 2011 verwacht en krijgt een nog onbekend prijskaartje mee. Zodra meer bekend is van alle hierboven besproken tablets dan brengen we dat uiteraard zo spoedig mogelijk.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel