Eerste schermafbeeldingen van Samsung's Bada OS

· 3 reacties


Vorige maand kondigde Samsung een eigen nieuwe besturingssysteem aan voor mobiele telefoons; Bada. Het zou handig, gebruiksvriendelijk en snel zijn. Maar hoe het eruit zag wist niemand. Tot nu!

We vonden namelijk onderstaande afbeeldingen in een PDF bestand op Bada's Developer website. En het valt gelijk op dat de gebruikersinterface erg doet denken aan de TouchWiz gebruikersinterface van Samsung. Dat had Samsung overigens ook aangekondigd, dus een verrassing is het niet.

Bada screenshots
Verzameling schermen Bada
Bada screenshots
Mediaspeler, belscherm, berichten en homescreen

Wat opvalt is de titelbalk bovenin het scherm. De lijkt uitschuifbaar naar beneden, vergelijkbaar als bij Android. Daarnaast lijkt Bada ontvangen en verstuurde berichten als conversatie weer te geven, iets wat we ook bij Apple's iPhone het geval is. Ook zijn er vermoedelijk meerdere homescreens beschikbaar waar je widgets op kunt plaatsen.

Bada screenshots
Afbeeldingen, contacten en netwerkmelding

Het geheel ziet er behoorlijk grijs uit wat ons betreft. Toch is dit wel heel strak en zakelijk. Overigens lijkt Samsung gelijk een Nederlandse Bada telefoon voor ons in petto heeft want we vonden de Nederlandse taal terug in onderstaande afbeelding!

Bada screenshots
Nederlandse taal

Wanneer de eerste Bada toestellen beschikbaar komen is nog niet bekend. Vermoedelijk krijgen we hier begin volgend jaar duidelijkheid over. Tot die tijd zul je het met deze screenshots moeten doen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel