Apple schrapt Jailbreak-detectie


Apple heeft een opvallende stap gezet in de strijd tegen het jailbreaken van de iPhone. Een systeem dat mogelijk maakte te detecteren of een telefoon een jailbreak heeft, is geschrapt.

Met een gejailbreakte iPhone is het mogelijk om applicaties buiten de officiële App Store van Apple om te installeren. Het risico bestaat dan dat je kwaadaardige software binnenhaalt, dat gevaar kun je zelf lopen, maar voor zakelijke gebruikers loopt ook de werkgever risico. De detectie die nu geschrapt wordt hielp systeembeheerders een jailbreak te achterhalen. Systeembeheerders verliezen met deze mogelijkheid een belangrijk middel om de beveiliging van hun netwerk in de gaten te houden.

Jailbreak

Volgens Apple blijft het mogelijk om een jailbreak te detecteren, maar het bedrijf meldt tot op heden niet hoe. De jacht op het kraken van de iPhone is in ieder geval niet gestaakt. Het jailbreaken van je telefoon is nog steeds tegen de regels van Apple, en zal de garantie van je iPhone laten vervallen. Met de lancering van nieuwe versies van iOS, zoals de recent uitgekomen versie 4.2, maakt Apple bestaande methoden van jailbreak onmogelijk.

Bron: Engadget


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel