Vingerwijzen Carrier IQ-rel is begonnen


Wie heeft de schuld aan de spionage door software die op de achtergrond draait op veel smartphones? Is het Carrier IQ, de maker van software? Zijn het de operators? Of hebben fabrikanten de schuld. Laat het vingerwijzen maar beginnen.

Uiteraard heeft niemand de schuld in deze kwestie. Het échte probleem ligt volgens alle partijen bij een andere betrokkene. Carrier IQ zegt dat operators de schuld hebben van het onbeveiligd opslaan van de binnengehaalde data. De software van Carrier IQ werd op aanvraag van operators door fabrikanten op een toestel geïnstalleerd. Daardoor dragen zij allen een deel van de schuld, hoewel een rechter natuurlijk alleen kan bepalen wie verantwoordelijk is.

2011333 runningprocesses

In de Verenigde Staten, waar de meeste toestellen met de spionagesoftware zijn, is inmiddels een rechtszaak aangespannen tegen HTC, Samsung, Apple en Carrier IQ. De zaak rond de spyware kwam aan het rollen dankzij een hacker, die ontdekte dat zijn toestel met de software van Carrier IQ bij elke toetsaanslag data verstuurt, en ook SMS’jes in kan zien.

Bron: Phonescoop.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel