Verbod HTC-telefoons in VS

· 1 reactie


In het langlopende geschil tussen Apple en HTC heeft het ITC de verkoop en import van enkele HTC's verboden. Een flinke domper voor de Taiwanese fabrikant van Android-telefoons, maar waarschijnlijk zonder grote gevolgen.

Een oplossing voor het geschil lijkt namelijk voorhanden, aldus HTC. De uitspraak heeft betrekking op enkele patenten die in het bezit zijn van Apple. Het is niet zozeer dat HTC deze overtreedt, het probleem ligt met name bij Android. Apple kan 'Android' lastig aanklagen omdat Google deze gratis verstrekt aan telefoonfabrikanten en dus niet verkoopt. HTC verkoopt indirect wel Android, dus vandaar dat Apple op zijn beurt diverse telefoonleveranciers van Android aanklaagt.

United States International Trade Commission in Washington DC
United States International Trade Commission

De uitspraak lijkt op het eerste gezicht een enorme domper voor HTC die vanaf 19 april 2012 enkele van haar Android-telefoons niet meer mag verhandelen in de VS. Toch lijkt het erger dan het is, want dit geeft HTC (en Google) genoeg tijd om de problemen te verhelpen. HTC geeft intussen al aan met een fix te komen waarmee het geschil uit de wereld geholpen kan worden. De uitspraak kan ook gevolgen hebben voor andere leveranciers van Android-telefoons. Zij kunnen alvast hun bort nat maken want het lijkt er niet op dat Apple zich terug gaat trekken uit de patentstrijd of enigszins gas terug gaat geven.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel