Huawei kondigt nova 4 aan met schermgat en 48 Mpixel camera


Huawei heeft in thuisland China de nova 4 uit de doeken gedaan. Het toestel volgt de nieuwe beeldscherm-trend met een gat in plaats van een notch. Ook op cameragebied weet het toestel de nodige indruk te maken, op papier althans.

Want de eerste camerakiekjes zijn nog niet binnen dus moeten we het voorlopig met de specificaties doen. En die liegen er niet om. De nova 4 krijgt voorop een 25 megapixel camera mee die verwerkt is in het schermgat van het 6,4 inch grote Full HD+ scherm. Samsung is de maker van dit soort schermen en we gaan er in 2019 nog veel van terug zien. Begin er dus maar alvast aan te wennen. Achterop stijgt het aantal megapixels nog verder; de hoofdcamera meet 48 megapixel en wordt vergezeld door een 16 en 2 megapixel camera.

Huawei nova 4 in rood
Huawei nova 4 in honingrood

De 48 megapixel hoofdcamera krijgt een super-groothoeklens mee met f/1.8 diafragma, de 16 megapixel camera is een eveneens groothoeklens met f/2.2 opening en de 2 megapixel camera is er voor scherpte/diepte-functies. Er lijkt geen optische beeldstabilisatie aanwezig te zijn maar wel elektronische (EIS), althans in de video-modus. Huawei brengt naast deze versie ook een uitvoering uit met 20 + 16 + 2 megapixel camera, vermoedelijk voor een lagere prijs.

Ontvang een e-mail wanneer de nova 4 verkrijgbaar is

nova 4 specificaties

Huawei's nieuwste draait onder Android 9.0 Pie met daar bovenop EMUI 9.0.1. Dit alles wordt aangezwengeld door Huawei'e eigen Kirin 970-chipset waarvan 4 Cortex-A73 kernen op maximaal 2,36 GHz draaien en de overige 4 Cortex-A53 op 1,8 GHz. Er is een royale 8 GB aan werkgeheugen beschikbaar met 128 GB aan opslaggeheugen. Een mogelijkheid om geheugen bij te plaatsen via microSD of Huawei'e eigen Nano Memory Card (NM) is er niet. De batterij meet een redelijk grote 3750 mAh en wordt in 2 uur volledig opgeladen via een USB-C kabel. Draadloos laden is er niet bij voor de nova 4. De Huawei nova 4 komt uit in 4 kleuren; rood, blauw, wit en zwart. Verwacht binnenkort een Europese lancering waarbij we ook horen hoeveel het toestel moet gaan kosten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel