Samsung Galaxy-roadmap voor 2022 ligt op straat

Document geeft vooral inkijkje in verkoopdoelstellingen


Een gedeelte van Samsung's roadmap voor 2022 is uitgelekt. Het lek vermeldt niet alleen een aantal nog onaangekondigde Galaxy-telefoons maar ook de beoogde verkoopdoelen. Zo hoopt Samsung in 2022 bijvoorbeeld maar liefst 40 miljoen Galaxy S22-modellen te verkopen.

We hebben het dan wel over de gehele S22-serie bestaande uit de Galaxy S22, S22 Plus, S22 Ultra en de S22 FE. Of die laatste daadwerkelijk in 2022 aangekondigd gaat worden is trouwens nog maar de vraag, zo moet zelfs de S21 FE nog altijd worden aangekondigd.

Samsung Galaxy roadmap 2022 sales prediction

Zie de verkoopaantallen daarom meer als een stip op de horizon, iets om Samsung-managers op af te rekenen wanneer ze deze doelen niet halen. Er kan immers veel gebeuren in een jaar tijd. Feit is in ieder geval wel dat Samsung de toekomst zonnig inziet. Zo hoopt Samsung 14,1 miljoen exemplaren van de S22 te verkopen terwijl de doelstelling van de S21 het jaar daarvoor nog op 10 miljoen lag. En dat terwijl er nog altijd een tekort aan chips wereldwijd is.

Verkoopdoelen Galaxy A en Z

Die aantallen verbleken echter bij enkele Galaxy A-modellen. Zo hoopt Samsung maar liefst 28 miljoen exemplaren te verkopen van de A53 5G; een toestel die op moment van schrijven nog aangekondigd moet worden.

De toekomst ziet er ook rooskleurig uit voor de opvouwbare Galaxy Z-serie. Zo hoopt Samsung 6,9 en 2,9 miljoen exemplaren te verkopen van respectievelijk de Galaxy Z Fold 4 en Flip 4. In totaal heeft Samsung zichzelf tot doel gesteld om in 2022 maar liefst 13 miljoen foldables te verkopen. Ter vergelijking; volgens Strategy Analytics werden in 2020 wereldwijd 2 miljoen foldables verkocht.

(via)

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S22 verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel