Samsung Galaxy S22 FE

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy S22 FE in het nieuws

ts Mediatek Dimensity 9000

Samsung Galaxy S22 FE krijgt wellicht MediaTek-processor

Geruchten ·

Samsung maakt smartphones en Samsung maakt processors. Dat we die twee dan ook vaak samen zien is niet gek. En shopt Samsung wel eens buiten haar eigen winkel, voornamelijk bij Qualcomm. Maar bij MediaTek? Voor de aankomende Galaxy S22 FE houden we er sterk rekening mee.

De Galaxy S22 FE; een Fan Edition-telefoon met high-end specificaties voor een scherpe prijs. Tot dusver heeft Samsung altijd een Snapdragon-processor van Qualcomm of een eigen Exynos onder de motorkap gelepeld. Een Samsung met een MediaTek zien we niet vaak, en als we dat al zien dan vaak in het onderste segment. Toch gaat het gerucht van de S22 FE dat hij de MediaTek Dimensity 9000 krijgt.

MediaTek Dimensity 9000 chipset
MediaTek Dimensity 9000 binnenkort in een Samsung?

MediaTek staat vooral bekend om haar relatief eenvoudige en daardoor voordelige processors. Het is daarmee een veelgebruikte chipset voor relatief eenvoudige telefoons. Echter de in december 2021 aangekondigde Dimensity 9000 scoort hoge ogen als het gaat om prestaties. Hij weet in benchmarks zelfs de meest uitgebreidste processor van Qualcomm te verslaan; de Snapdragon 8 Gen 1. Ook is hij sneller dan alles wat Samsung in haar Exynos-lijn aanbiedt.

Voor Galaxy S22 FE of A53 Pro?

Mocht Samsung inderdaad de MediaTek 9000 in de Galaxy S22 FE toepassen zoals nu gemeld wordt dan zou dat wel eens interessant kunnen worden. Op papier zou deze nog onaangekondigde Fan Edition dan krachtiger zijn dan de S22 met z'n Exynos 2200 (Europa) of Snapdragon 8 Gen 1 (rest van de wereld).

De bron houdt nog een slag om de arm of de chipset toch niet bedoeld is voor de Galaxy A53 Pro; een uitgebreidere versie van de recent aangekondigde Galaxy A53 5G. Welke van de twee het wordt is afwachten. En gelet op dat de S21 FE pas twee maanden geleden is aangekondigd kan dat nog wel even duren.

  • Tags:
  • galaxys22fe
  • mediatekdimensity9000
  • s22fe
  • samsung

Vragen en antwoorden over de Samsung S22 FE