NASA start sms-service als ruimtestation zichtbaar is


Vliegtuigspotten is zó 2011! Hipsters vandaag de dag kijken uit naar iets meer technologisch geavanceerd. Het ISS bijvoorbeeld, het internationale ruimtestation waarin ook Nederlander André Kuipers verbleef. NASA helpt je graag.

Het ISS zweeft op ongeveer 350 kilometer boven ons hoofd en is alweer 12 jaar bewoond. Reden voor NASA om te starten met een sms-dienst als je hem kunt zien. De kans daarop is namelijk best groot. Het internationale ruimtestation ISS is na de zon en maan het meest heldere object aan de hemel. Om de kans te vergroten dat ook jij hem eens met het blote oog kunt zien heeft NASA een handige service gemaakt waarmee je een sms'bericht krijgt zodra het ISS boven je huis vliegt.

5185400067 ccc6888d7b b

Natuurlijk kun je de ISS het beste op een heldere avond zien, als een snel bewegend licht vergelijkbaar als een vliegtuig. Dankzij NASA's 'Spot the Station' krijgt je een sms'bericht of e-mail als die kans het grootst is. Dit kan twee keer per week zijn maar ook één keer per maand. De dienst is gratis maar de belangstelling is groot waardoor aanmelden enige tijd kan duren.

Foto: JoeInSouthernCA


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel