NASA lanceert Android-satelliet


Android wordt niet alleen gebruikt voor mobiele telefoons en tablets, je kunt er blijkbaar ook een satelliet baantjes mee laten trekken. Dat is althans de bedoeling van het PhoneSat-project.

NASA gebruikt voor versie één van PhoneSat een Google Nexus One terwijl versie twee het mag doen met een modernere Nexus S. Juist het gebruik van algemeen verkrijgbare consumentenproducten is het mogelijk om met een voor ruimtevaart-begrippen extreem laag budget te gebruiken. Koste de Mars-rover Curiosity die onlangs op de rode planeet lande nog 2,5 miljard dollar, de Android-satelliet kost 3.500 dollar. Een prikje dus.

PhoneSat 1 with Nexus One

De eerste PhoneSat met z'n Nexus One draait momenteel baantjes rondom onze planeet. Aan diens opvolger wordt momenteel de laatste hand gelegd. Verwacht voorlopig niet veel van de taken van PhoneSat. Z'n werkdag bestaat vooral uit het schieten van plaatjes. Van versie 2 wordt veel meer verwacht. Die moet ons hopelijk van interessante tweets voorzien vanaf z'n nu al beschikbare Twitter-account.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel