Waarom heeft de iPhone 4S een scherm van 3.5 inch?

· 1 reactie


Een groter scherm, dat was één van de meest gehoorde verwachtingen voor de opvolger van de iPhone 4. Toen de iPhone 4S werd gepresenteerd, waren hier en daar teleurgestelde geluiden te horen. Had dat scherm niet groter gekund?

Nou, niet dus, zeggen sommigen. Designer Dustin Curtis, die overigens niet voor Apple werkt, legt één van de argumenten uit. Apple vindt dat de iPhone door een gemiddeld mens met één hand gebruikt moet worden. Met het toestel in de hand moet je met je duim bij alle hoeken van het scherm kunnen komen. Dat lukt met schermen die veel groter zijn, zoals dat van de Samsung Galaxy S II, niet.

Fourinches
Waar kun je komen met je duim? De iPhone en de Galaxy S II naast elkaar

Daarom zou Apple er voor gekozen hebben om het scherm van de iPhone 4S niet groter te maken. Een opvallende claim, die gelogenstraft kan worden door een toekomstig toestel met een groter scherm. Immers, niet iedereen heeft kleine handen. De schrijver van dit artikel kan op het 4 inch scherm van de Google Nexus S in ieder geval prima bij alle hoeken van het scherm, met één hand, en zijn handen zijn beslist niet groot te noemen.

Bron: Phonearena.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel