Alcatel komt met supersmartphone voor de massa

· 2 reacties


Een 4.3 inch scherm en een 1.4 GHz processor. In 2011 het recept voor een succesvolle supersmartphone, in 2012 beschikbaar voor de grote massa. Dat is tenminste de bedoeling van Alcatel met de 995.

Alcatel One Touch, zoals we het Franse bedrijf tegenwoordig moeten noemen, komt met de 995. Het toestel draait op Android 2.3.4, en zal op het Mobile World Congress van 2012 officieel gelanceerd worden. Tot die tijd blijft het bedrijf het toestel verder ontwikkelen. De Fransen hebben een eigen Android-interface ontwikkeld, die gebouwd is rond een zogenaamde 3D-carrousel. Deze interface lijkt op de SPB Shell die te krijgen is in de Android Market, of is daar op gebaseerd.

Voor

Een medewerker van Alcatel kon verdere specificaties van de smartphone niet noemen. Op de achterkant is te zien dat het toestel een 5 megapixel camera heeft. Wel wist hij te melden dat het toestel ‘dunner is dan een centimeter’. In vergelijking met andere smartphones van hetzelfde formaat voelde het toestel opvallend licht aan.

Menu

Ook de bouwkwaliteit was niet perfect, maar daar staat tegenover dat Alcatel een zeer scherpe prijs voor het toestel in gedachten heeft: 199 euro. Daarmee wordt een Android-toestel met groot scherm zelfs voor de prepaid-beller beschikbaar.

Achter

Alcatel kwam ook met een belofte: Het toestel zal worden geüpdatet naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dat goede nieuws zal potentiële kopers van dit toestel over de streep trekken. Na de presentatie op het MWC wordt de Alcatel One Touch 995 in Nederland op de markt gebracht. Dat zal waarschijnlijk in maart of april 2012 zijn.Praat mee over dit artikel