“Apple stopt volgend jaar productie iPhone 5c”


Blijkbaar zitten mensen niet op gekleurde iPhones van plastic te wachten. Apple zou daarom voornemens zijn om volgend jaar de productie van de iPhone 5c stop te zetten. Eerder al gaf CEO Tim Cook toe dat de verkopen niet naar verwachting zijn.

Dat blijkt tenminste volgens een bericht in de Taiwan Industrial and Commercial Times. We weten nog goed toen de iPhone 5c nog niet aangekondigd was maar al wel was uitgelekt. Het zou de goedkope iPhone worden waarmee Apple onder andere in China veel marktaandeel van opkomende Android-makers zou winnen. Hoe teleurgesteld waren we toen we leerden dat de 5c ten tijde aankondiging duurder was dan de iPhone 5! Voor dat geld heb je toch liever een telefoon van metaal?

iPhone 5c blue
We zullen hem nooit vergeten!

Het bleek al snel dat de interesse voor de Apple iPhone 5c lager was dan gedacht. Al een maand na introductie ging het gerucht dat Apple de productie ervan gehalveerd was. Diep getreurd zullen ze bij Apple niet zijn om de flop die de iPhone 5c is. Mensen zijn met bosjes tegelijk naar de winkel gerend voor een iPhone 6 en 6 Plus. Vooral aan die laatste verdient Apple flink bij. Qua componenten betaalt Apple hooguit een tientje meer maar de winkelprijs is 100 euro duurder dan de 'reguliere' iPhone 6.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     bol.com Partner
32 GB Black € 239,00 € 239,00   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel