Nokia CEO Elop: Windows 8 biedt “interessante mogelijkheden”


Komt Nokia met een tablet op Windows 8? Die vraag hield velen bezig voor aanvang van Nokia World in London. Uiteindelijk bleek de hoop ijdel te zijn. Het Finse bedrijf liet alleen smartphones zien.

In een reactie op een vraag over de mogelijkheden die Nokia ziet om in de toekomst een tablet te bouwen, is CEO Stephen Elop opmerkelijk open. Hij zegt “interessante mogelijkheden” te zien. Komt er dan toch een tablet van Nokia? Elop zegt het zo:

2011151 201139 showimage

"We geven geen commentaar op specifieke plannen voor tablets. Maar ik zal erop wijzen dat een van de dingen waar we enthousiast over zijn op het gebied van ondersteuning voor de Windows Phone, de aankondigingen rond Windows 8 voor tablets en personal computers zijn. Wanneer je de gebruikerservaring van de Nokia Lumia-serie in de toekomst op honderden miljoenen tablets en pc's ziet, kun je zien dat er een duidelijke synergie is tussen die platformen. Dus dat biedt interessante mogelijkheden voor Nokia."

Het wollige taalgebruik laat de wat ruimte over, maar het is duidelijk dat Nokia de mogelijkheid om een tablet te maken serieus aan het onderzoeken is. Het zou ons niet verbazen als er in 2012 een Finse Windows-tablet in de winkel ligt.

Bron: Blogs.ft.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel