HP presenteert Slate 2, Windows 7 tablet


Hewlett Packard mag dan gestopt zijn met de productie van tablets met het eigen webOS-besturingssysteem, het bedrijf gaat door met de productie van tablets voor de zakelijke markt. De Slate 2 draait op Windows 7.

De nieuwe tablet van HP heeft een scherm met een diagonaal van 8.9 inch, met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Het apparaat wordt aangedreven door een Atom 1.5 GHz-processor van Intel. De Slate 2 zou daardoor een batterijduur (in bedrijf) van zes uur moeten hebben, maar die schatting is waarschijnlijk wat aan de rooskleurige kant. Gezien de Atom-processor zal de levensduur van de batterij één van de zwakste punten van deze tablet zijn. De Slate 2 heeft 2 GB intern geheugen, en 64 GB opslagruimte. De Slate 2 is de opvolger van de Slate 500. De opvallende achterkant van die tablets is vervangen door een gladde achterkant.

Slate2

HP schrapte enkele maanden geleden de TouchPad, een tablet die gebaseerd was op webOS, het besturingssysteem waar de computerbouwer eigenaar van werd door de overname van Palm. Het bedrijf overweegt om de hele PC-tak af te stoten. Het is nog niet duidelijk of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. De warme banden met Microsoft worden voorlopig door HP aangehouden.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel