Motorola presenteert twee nieuwe Xoom-tablets


Motorola heeft de Xoom 2 en de Xoom 2 Media Edition gepresenteerd. Beide tablets draaien op Android, en zijn voorzien van een 1.2 GHz dualcore processor. De Media Edition is iets lichter en kleiner dan z’n grote broer.

De tablets draaien op Android 3.2 Honeycomb, hebben 1 GB RAM aan boord, en zijn voorzien van een vijf megapixel camera. De Xoom 2 heeft een scherm van 10.1 inch, en weegt bijna 600 gram, terwijl de kleinere Xoom 2 Media Edition heeft een scherm met een diagonaal van 8.2 inch, en weegt met 386 gram beduidend minder dan de grotere Xoom 2.

Xoom 2

De Motorola Xoom, de voorganger van de beide nieuwe tablets van Motorola, was de eerste tablet die draaide op een speciale tablet-versie van Android. Deze tablet was geen groot verkoopsucces. De tablet van Apple, de iPad, had bijna geen last van de eerste Honeycomb-tablet. Andere tabletmakers hadden meer succes met een Android-tablet, hoewel de koppositie van Apple nooit in gevaar kwam.

Xoom 1

De beide Xooms komen al in november op de markt. Nederlanders die een tablet van het Amerikaanse merk willen zijn aangewezen op de goodwil van importeurs. De kleine Xoom 2 Media Edition kost omgerekend bijna 400 euro, de grotere Xoom 2 kost 450 euro.

Bron: Reghardware.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel