Firmware Update Friday - Week 47


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Google Nexus 4, Samsung Galaxy Note II en de Nokia Asha 501.

Google Nexus 4 - Android 4.4 KitKat

Eindelijk kunnen gebruikers van een Nexus 4 over op het nieuwe Android 4.4 KitKat. De nieuwste Android-versie wordt namelijk op dit moment naar toestellen gepusht. Die-hard Nexus-fans hoeven we niets te vertellen over KitKat, die zitten er al vanaf 31 oktober op te wachten. Toen werd het namelijk aangekondigd tezamen met de nieuwe Nexus 5. Na vandaag zullen Nexus 4-eigenaren echter een reden minder hebben om hem in te ruilen voor een Nexus 5.

Samsung Galaxy Note II - Android 4.3

Nog meer Android-vreugde, ditmaal voor de Galaxy Note II. Nadat Samsung eerder nog de uitrol van Android 4.3 voor de Galaxy S3 tijdelijk had stilgelegd, gaat die van de Note 2 'gewoon' van start. Het gerucht ging dat door die problemen de Note 2 langer moest wachten op 4.3. Niets is minder waar want Samsung is begonnen met het uitrollen van Android 4.3 Jelly Bean naar internationale modellen van de Note 2. Dat wil niet zeggen dat ook jouw model nu aan de buurt is, dat kan helaas nog even duren.

Nokia Asha 501

Ook een update voor de deze week verkrijgbaar wordende Nokia Asha 501. Deze vrolijke dual-sim Asha beschikte al over Facebook en Twitter, maar met deze nieuwe update krijgt hij ook de beschikking over WhatsApp. Gratis welteverstaan. Hiermee wordt de 501 direct een stuk interessanter als messaging-telefoon. Er zitten nog meer nieuwe functies in deze versie, namelijk het direct activeren van de camera vanuit het startscherm, en is het bekijken, aanpassen en vervolgens delen van foto's een stuk eenvoudiger geworden. Ook Fastlane, wat een overzicht geeft uit sociale media, is verbeterd. Nokia demonstreert alles zelf in deze video.

Updaten kan via het toestel zelf door te bladeren naar instellingen > telefoonupdate. Let er wel op dat je verbonden bent met een WiFi-netwerk om niet snel door je datalimiet heen te gaan. Volgens Nokia duurt de update slechts een paar minuten.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel