Firmware Update Friday - Week 45 2011


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen! Deze week een firmware update voor de Apple iPhone 3G S, iPhone 4, iPhone 4S en de Nokia X6.

Apple iPhone 3G S, iPhone 4, iPhone 4S - iOS 5.0.1

In deze firmware worden de veelbesproken problemen met de batterijduur opgelost. Tevens zou een probleem met 'Documenten in de cloud' worden verholpen en worden Australische gebruikers beter verstaan als ze de dicteerfunctie gebruiken. De update is niet alleen voor gebruikers van de nieuwste iPhone, ook de iPhone 4 en zelfs iPhone 3GS worden geholpen.

iOS 5.0.1 software update

Ons gaat het voornamelijk om de eerste. Veel gebruikers klaagden over een slechte batterijduur. Er gingen veel geruchten waar dat aan zou kunnen liggen en hopelijk heeft Apple het probleem opgelost. Onze iPhone 4S liep afgelopen nacht tenminste niet leeg. Het downloaden van iOS 5.0.1 gaat overigens voor het eerst zonder dat daarvoor iTunes nodig is. Via Instellingen > Algemeen > Software-update is de nieuwe update Over-The-Air te downloaden en te installeren. Het bestand is 55,5 MB groot dus het is raadzaam dit over een WiFi-verbinding te doen.

Nokia X6 - v40.0.002

Een update voor de Nokia X6. Het toestel, dat in de herfst van 2009 gepresenteerd wordt, krijgt een betere browser en een nieuwe versie van Nokia Maps. De browser die met de update met nummer naar het Nokia-toestel komt, is hetzelfde exemplaar als ook in Symbian Anna gevonden kan worden.

Hoewel deze browser het niveau van dat van moderne smartphones niet haalt, is het toch een update die door eigenaren van het muziek-toestel verwelkomd zal worden. De update is te downloaden door je toestel te verbinden met een computer waarop de Nokia Software Updater draait. De update wordt gefaseerd uitgerold, dus het kan zijn dat je nog even moet wachten tot deze naar jouw toestel komt.

Blijf up to date en tot volgende week, voor een nieuwe firmware update friday!


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel