Het beste en slechtste van 2011 volgens NieuweMobiel.NL

· 7 reacties


Elk jaar vullen we braaf het lijstje in van collegasite BesteProduct met wat wij het beste en slechtste merk en telefoon van 2011 vinden. We delen onze mening graag en vernemen graag wat jij er van vindt. Laat de discussie beginnen!

We beginnen door te zeggen dat onderstaande de persoonlijke mening is van onze hoofdredacteur, en een mening is niet goed of fout. Dus als je het er niet mee eens bent is dat niet erg. We horen wel graag hoe jij erover denkt en welke telefoon of merk volgens jou genomineerd had moeten worden.

Beste telefoon: Samsung Galaxy S II

Met stip op nummer 1; de Samsung Galaxy S2. "De Galaxy S2 mag dan wel van plastic zijn, het OS grotendeels gekopieerd en qua omtrek wat aan de grote kant zijn; het blijft een knappe prestatie om zo'n dun toestel te maken dat zo snel is en over zo'n mooi scherm beschikt.", aldus Martijn Rodenboog.

JK Shin presents Samsung Galaxy S II
CEO Mobile JK Shin presenteert tijdens het MWC11 officieel de Galaxy S2

Nummer 2: HTC Sensation XE

De tweede plek gaat naar de HTC Sensation XE. Eigenlijk is het een oeuvreprijs, want om nou te zeggen dat HTC een enorme klapper in het assortiment had nee.
"HTC schopte weliswaar kopers van de eerste Sensation tegen de schenen door vrij snel met de licht verbeterde Sensation XE te komen, maar laat hiermee wel zien dat het meer is als een eendagsvlieg die weet Android-telefoons te maken. Probeert zichzelf continue te verbeteren met telefoons van prima bouwkwaliteit en is niet vies af en toe iets te proberen."

HTC Sensation XE
HTC Sensation XE met Beats audio

Nummer 3: Apple A5-processor

Het brons gaat naar Apple, en niet omdat we zo overrompelt waren door de iPhone 4S waar het blijkbaar 16 maanden voor nodig had. Een protestprijs dus.

Apple A5 processor
De enige winnaar; de A5-processor

"Niet een los consumentenproduct, maar wel de drijvende kracht van hét succes van de iPad 2 en iPhone 4S. Ligt mijlenver voor op de concurrentie terwijl de producten dat het van rekenkracht voorziet zelf slechts inspiratieloze opvolgers zijn."

Slechtste product: BlackBerry

Waar winnaars zijn, zijn (helaas) ook verliezers. Hiervoor hoeven we alleen maar naar beurskoersen te kijken.
"Research in Motion beweegt te langzaam en in de verkeerde richting. Het luistert onvoldoende naar de markt en springt mede door een log management te traag in op veranderende marktomstandigheden. Kwam weliswaar met een nieuw OS, maar wist dalende verkoopaantallen niet te voorkomen."

RIM stock
Het aandeel RIM lijkt de keuze te rechtvaardigen

Beste merk: Samsung

"Werd beloond met een nummer 1 positie smartphoneverkoper door het overspoelen van de markt met telefoons waaronder toppers uit de Galaxy S-serie. Het loont om goed te kijken naar de concurrentie. Al helpt het ontwikkelen van superieure beeldschermtechnieken en snelle mobiele processors ook mee."

Slechtste merk: HP

"Nam begin 2010 Palm over voor ruim een miljard dollar om vervolgens aan te kondigen geen PC's, telefoons en tablets meer te maken. Alhoewel dit besluit grotendeels door de nieuwe topvrouw is teruggefloten bleef het bejubelde en veelbelovende webOS-besturingssysteem in verwarde toestand achter om kansloos dood te bloeden. Textbook-voorbeeld van kapitaalvernietiging."

Meest innovatief merk: Windows

"De één z'n dood is de ander z'n brood. Windows 8 heeft de buzz mee en lijkt eindelijk vinger- en batterijvriendelijk genoeg voor fatsoenlijk gebruik op een tablet. Van het mobiele broertje, Windows Phone 7, gaan we eveneens veel horen. Niet omdat het zoveel beter of vooruitstrevender is dan de concurrentie maar omdat het móet. Microsoft móet slagen met WP7 en Nokia móet slagen met WP7. Simpelweg omdat er geen plan B is. We gaan er allemaal aan geloven, linksom óf rechtsom. En terwijl de één rouwt kruipt de ander ongemerkt terug naar de top."

Windows logo
I'm back!

De resultaten van diverse productexperts worden binnenkort door BesteProduct gepubliceerd. We zijn benieuwd naar de resultaten! Ben jij het nou helemaal niet eens met ons, dan horen we dat graag hieronder in de comments.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel