Verkoopverbod voor HTC-toestellen dreigt in Duitsland


HTC loopt het risico op een verkoopverbod in Duitsland. Dat zegt IPCom, een bedrijf waarvan de Taiwanezen in het verleden een patentzaak verloren. Het patent betreft een 3G-techniek die door HTC gebruikt wordt.

Ondanks een eerdere uitspraak van de rechter gebruikt HTC de gepatenteerde 3G-techniek van IPCom nog steeds. Het bedrijf overweegt daarom stappen, omdat het Taiwanese bedrijf geen licentie op de patenten heeft genomen. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan is de kans groot dat HTC niet in het gelijk gesteld wordt, omdat er al eerder een uitspraak is gedaan toen het patent werd toegekend.

2011278 htc sensation xl
Sensation XL uit de schappen in Duitsland?

Patentzaken houden de mobiele sector al enige tijd in z’n greep. Apple en Samsung vechten een slepende strijd uit, die in Australië en Duitsland tot verboden op producten van Samsung leidde. Microsoft probeert ondertussen geld los te krijgen bij makers van Android-toestellen vanwege een inbreuk op een Microsoft-patent in dat OS. Dat lukte al bij HTC, dat ongeveer 5 dollar per Android-toestel afdraagt.

Bron: Fosspatents.blogspot.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel