Nieuwe Sony Xperia Compact verwacht in H1 2021

· 1 reactie


Compacte Android smartphones. Erg gemeengoed zijn ze niet. Sterker nog, ze zijn nogal zeldzaam. Vooral premium compact Android-smartphones. Je komt dan al snel uit bij de Xperia Compact-serie van Sony. En na enige afwezigheid komt er mogelijk weer een nieuwe kleine Xperia-telefoon aan.

De laatste compacte telefoon van Sony was de Xperia XZ2 Compact uit februari 2018. Met een 5 inch scherm maar krachtige processor blijft het een ongewone telefoon. Dat vinden klanten blijkbaar ook want erg goed verkocht werd hij niet. Tijd dus voor Sony om het over een andere boeg te gooien. De 'Xperia 5 II Compact' (of hoe hij ook gaat heten) gaat het iets anders doen.

Sony Xperia 5 II
De Xperia 5 II kondigde Sony aan als "compacte telefoon"

Want in plaats van super high-end wordt de nieuwe Xperia Compact premium mid-range. Zo lijkt als we de toekomstige processorkeuze bekijken. Volgens Android Next lepelt Sony er een Snapdragon 775G in; de nog niet aangekondigde opvolger van de Snapdragon 765G. Het schermformaat gaat er iets op vooruit om op 5,5 inch uit te komen.

Voldoende interesse?

Zoals gezegd is Sony dus wat afgestapt van het regelmatig uitbrengen van een Xperia Compact-model. Wel bracht het de Xperia 5 II uit onder het mom van compacte smartphone. Maar nu Apple met de iPhone 12 mini is uitgekomen kan daar wel eens verandering in komen. Een en ander hangt van het succes van beide telefoons af. De iPhone 12 mini is vooral interessant voor wie op een iPhone 5s of ouder zat. Voor kleine high-end Android-smartphones is altijd al minder interesse geweest.

Als eerste de Sony Xperia Compact hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel