Sony Xperia Compact

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Sony Xperia Compact in het nieuws

ts Sony Xperia Compact Onleaks Teaser

Eerst beeld verschenen van kleine Sony Xperia Compact

Geruchten ·

We wisten dat Sony er mee bezig was maar nu hebben we dan voor het eerst beeld van deze Sony Xperia Compact. De hergeboorte van de Compact-lijn is zoals verwacht klein maar kent ook enkele verrassingen.

Te beginnen met de olifant in kamer; de notch. Niet echt modern meer, overbodig kun je haast zeggen. Maar misschien vond Sony het onvermijdelijk omdat de Xperia Compact slechts een 5,5 inch scherm heeft. Een schermgat zou dan relatief meer ruimte in beslag nemen. Ruimte die je op zo'n klein scherm niet kunt missen.

Sony Xperia Compact render
Render van de Sony Xperia Compact

De echte reden laat misschien niet lang meer op zich wachten. De lancering van deze Xperia Compact staat gepland in de eerste helft van 2021 en mogelijk al in februari. We merken dus mogelijk al snel of deze render van Steve Hemmerstoffer, beter bekend als @onleaks, kloppen of niet. Een kleine Android-telefoon zou een prima concurrent zijn voor de iPhone 12 mini, vooral als hij over high-end specificaties beschikt.

High-end or not to high-end

Dat laatste lijkt niet voor de hand te liggen. Achterop vinden we namelijk 'slechts' 2 camera's, vermoedelijk maximaal 13MP in resolutie. En ook de relatief dikke schermranden verraden een niet echt high-end karakter. Compacte telefoons krijgen veel aandacht maar ze verkopen lang niet zo goed als grotere telefoons. Van de iPhone 12 mini weten we dat hij veel minder goed verkoopt dan de iPhone 12 en zelfs de iPhone 12 Pro en Pro Max.

  • Tags:
  • onleaks
  • sony
  • xperiacompact

ts Xperia 5 Mark 2

Nieuwe Sony Xperia Compact verwacht in H1 2021

Geruchten ·

Compacte Android smartphones. Erg gemeengoed zijn ze niet. Sterker nog, ze zijn nogal zeldzaam. Vooral premium compact Android-smartphones. Je komt dan al snel uit bij de Xperia Compact-serie van Sony. En na enige afwezigheid komt er mogelijk weer een nieuwe kleine Xperia-telefoon aan.

De laatste compacte telefoon van Sony was de Xperia XZ2 Compact uit februari 2018. Met een 5 inch scherm maar krachtige processor blijft het een ongewone telefoon. Dat vinden klanten blijkbaar ook want erg goed verkocht werd hij niet. Tijd dus voor Sony om het over een andere boeg te gooien. De 'Xperia 5 II Compact' (of hoe hij ook gaat heten) gaat het iets anders doen.

Sony Xperia 5 II
De Xperia 5 II kondigde Sony aan als "compacte telefoon"

Want in plaats van super high-end wordt de nieuwe Xperia Compact premium mid-range. Zo lijkt als we de toekomstige processorkeuze bekijken. Volgens Android Next lepelt Sony er een Snapdragon 775G in; de nog niet aangekondigde opvolger van de Snapdragon 765G. Het schermformaat gaat er iets op vooruit om op 5,5 inch uit te komen.

Voldoende interesse?

Zoals gezegd is Sony dus wat afgestapt van het regelmatig uitbrengen van een Xperia Compact-model. Wel bracht het de Xperia 5 II uit onder het mom van compacte smartphone. Maar nu Apple met de iPhone 12 mini is uitgekomen kan daar wel eens verandering in komen. Een en ander hangt van het succes van beide telefoons af. De iPhone 12 mini is vooral interessant voor wie op een iPhone 5s of ouder zat. Voor kleine high-end Android-smartphones is altijd al minder interesse geweest.

  • Tags:
  • compact
  • sony
  • xperia

Video’s over de Sony Xperia Compact

Wat je allemaal met de 3D Creator-app op de Xperia XZ1 en XZ1 Compact kunt? Sony legt het hier uit

De Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact hebben een Motion Eye-camera waar je super slow motion video mee schiet

Sony bewijst met de komst van de Xperia XZ1 Compact wederom dat een high-end smartphone met goede camera niet per se groot hoeft te zijn


Vragen en antwoorden over de Sony Compact