BlackBerry raakt veel zakelijke klanten kwijt

· 2 reacties


Na het uitstel van BlackBerry 10, het lang uitblijven van nieuwe modellen en het verouderen van huidige modellen stappen bedrijven steeds vaker over op andere platformen zoals iOS en Android. Gevolg is dat BlackBerry zakelijk niet meer marktleider is.

BlackBerry's associëren we nog altijd met zakelijk gebruik. BlackBerry domineerde lange tijd op de werkvloer. Mede vanwege de grote veiligheid. Maar naar mate andere platformen volwassen worden en veiliger schakelen veel bedrijven over naar bedrijven die dit jaar wél met nieuwe telefoons zijn gekomen. Vooral de iPhone is populair.

BlackBerry broken
BlackBerry verliest klanten

Niet alleen schakelen steeds meer bedrijven over, IDC heeft becijferd dat afgelopen jaar zowel Android als iOS het BlackBerry-platform voor het eerst hebben ingehaald voor wat betreft zakelijk gebruik. Dit komt niet alleen omdat medewerkers steeds vaker hun eigen privé-telefoon ook zakelijk mogen gebruiken, maar ook omdat vernieuwing op BlackBerry-gebied uitblijft. Bovendien waren er de afgelopen tijd diverse storingen die het BlackBerry-platform volledig stillegde.

Via: Fiercewireless.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel