Samsung onthult 5,0 inch grote Galaxy J3 (2016) in China


Samsung heeft de langverwachte Galaxy J3 2016 gepresenteerd waarmee eindelijk het gat in de Galaxy J-serie wordt opgevuld. Er is immers al een J1 en J5. Onduidelijk is echter of we de J3 ook in de Nederlandse winkels zullen aantreffen.

Samsung lijkt niet echt een punt te maken van de Galaxy J3 2016. Het toestel verscheen 'gewoon' op de Chinese website. De specificaties die we nu gaan noemen zijn daar dan ook van afkomstig. We sommen ze kort op; een 5 inch Super AMOLED-scherm met HD-resolutie, een 1,2 GHz quad-core processor, 8 megapixel camera en 5 megapixel selfiecam. De zijkanten van de J3 (2016) zijn duidelijk geïnspireerd door de Galaxy S6. Onduidelijk is of ze ook van aluminium gemaakt zijn.

Samsung Galaxy J3 voorzijde schuin
De Galaxy J3 2016 leent duidelijk ontwerpelementen van de duurdere S6

De achterkant lijkt daarentegen wel duidelijk van plastic te zijn gemaakt. Hij lijkt niet verwijderbaar dus de 2.600 mAh grote batterij is waarschijnlijk niet zelf te verwisselen. Qua prijs houdt Samsung de lippen stijf op elkaar. Nu kost de Galaxy J1 89 euro terwijl voor de J5 195 euro betaald moet worden. Het zal er dus ergens middenin zitten. Door dat lage bedrag vermoeden we echter dat Samsung besluit hem hier niet uit te brengen. Samsung is gestopt met het uitbrengen van relatief voordelige telefoons in Nederland.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy J3 (2016)

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy J3 (2016)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy J5

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy J5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel