Firmware Update Friday - Week 42


Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de Huawei P8, Ascend P7, de Samsung Galaxy Note 5 en de Note Edge.

Huawei P8 Lite - Android 5.1

Terwijl Google versie 6.0 Marshmallow van Android net heeft vrijgegeven komt Huawei met Android 5.1 Lollipop voor de Huawei P8 Lite. Updaten is zoals wel vaker bij Huawei enorm omslachtig. Je zult zelf een bestand moeten downloaden van de Huawei-site, uitpakken, op een geheugenkaart van minimaal 4 GB plaatsen en in de P8 Lite moeten plaatsen. Het bestand is ook ruim 1 GB groot dus neem de nodige tijd voor het downloaden. Een handleiding van 6 pagina's lang is beschikbaar om je zonder kleerscheuren door het proces te leiden.

Huawei Ascend P7 - Android 5.1

Ook voor de Ascend P7 komt deze week Android 5.1 Lollipop beschikbaar. Naast een nieuwe Android-versie krijg je daar ook EMUI versie 3.1 gratis bij. Ook hierbij geldt dat je de update zelf moet downloaden en dus niet via je toestel binnenkomt. Het bestand weegt 1,26 GB en moet eerst op een geheugenkaartje geplaatst worden. Updaten is dus alleen geschikt voor gevorderde gebruikers. Deze update komt gewoon via het toestel zelf binnen en kan zonder tussenkomst van PC worden uitgevoerd. Of Samsung ook plannen heeft om een update naar Android 6.0 Marshmallow te maken is onzeker, mogelijk gaat het hier om de laatste update.

Samsung Galaxy Note 5 - G900FXXU1POI1

Ook Samsung kwam deze week met nieuwe updates. Zo kreeg de Note 5 een onderhoudsupdate van 385 MB groot. Aan de Android-versie is niets veranderd maar wel werden enkele bugs geplet. Mogelijk verhelpt deze update ook het Stagefright-probleem. Aangezien die bug als ernstig wordt gestempeld is het raadzaam de update meteen uit te voeren.

Samsung Galaxy Note Edge - Android 5.1.1

Ook een update voor de in september 2014 aangekondigde Note Edge van Samsung. Het onder oorspronkelijk Android 4.4 uitgebrachte toestel krijgt eindelijk de upgrade naar 5.1. Ook hier zit bescherming tegen het Stagefright-lek ingebouwd dus als een verse Android-versie al niet genoeg reden was dan moet dit het wel zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel