Foto toont randloze Samsung Galaxy A5 (2018) met Duo Camera


Eerder dook al het gerucht op dat Samsung de Galaxy A-serie voor 2018 wou uitrusten met hetzelfde Infinity-scherm als op de S8. De eerste beelden lijken nu binnen met dank aan een hoesjesfabrikant. Ook zien we hints die wijzen op een dubbele camera en Bixby-knop.

Samsung's A-serie bestaat uit kwalitatieve smartphones van premium materialen en met enkele interessante eigenschappen. En toch zijn de toestellen redelijk scherp geprijsd. Of dat ook geldt voor de 2018 editie is nog maar de vraag, de Infinity-schermen zijn niet goedkoop en ook de dubbele camera zorgt voor extra kosten. Een hoesjesfabrikant geeft nu onze eerste serieuze blik op dit nieuwe toestel.

Samsung Galaxy A5 (2018)

We zien voorop onvervalst een nagenoeg randloos scherm. Het oogt meteen erg modern. Een blik van de achterkant krijgen we niet meteen, maar de uitsnede van het hoesje verklapt al wel het nodige. De uitsparing voor de camera is groot genoeg voor een dubbele camera met vingerafdrukscanner. Tellen we verder het aantal knoppen aan de zijkant dan zien we een extra knop, waarschijnlijk bedoeld om Bixby mee aan te roepen. Samsung lijkt haar eigen virtuele assistent dus ook op premium mid-range toestellen te pushen. Eerder geruchten spraken al over een ingebouwde Exynos 7885-processor van Samsung makelij met 4 GB aan werkgeheugen.

Aankondiging aanstaande

Helaas lijkt het toestel in eerste instantie met Android 7.1 uit te komen terwijl Android 8.0 Oreo alweer een tijdje aangekondigd is. Samsung kondigt de nieuwe Galaxy A-serie traditiegetrouw rond of vlak na de jaarwisseling aan dus een aankondiging lijkt aanstaande. Naast deze A5 verwachten we een soortgelijke maar grotere A7. Een Galaxy A3 (2018) wordt ook verwacht maar wordt kleiner en mist mogelijk het Infinity Display en dubbele camera.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy A8 (2018)

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy A8 (2018)


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel