Huawei Mate 20 Pro duikt wederom op in Twilight-uitvoering


Over een kleine week kondigt Huawei de Mate 20-serie aan waaronder de Mate 20 Pro met achterop drie camera's. Vandaag krijgen hem weer eens te zien en wel in de Twilight-uitvoering bestaande uit twee kleuren die in elkaar over lopen. Allemaal dankzij de betrouwbare Evan Blass van @evleaks.

De Mate 20 Pro belooft een aardige telefoon te worden. Het 6,3 inch grote toestel krijgt een OLED-paneel met licht gebogen randen en bovenin een notch. Tot zover dezelfde specs dus als de Pixel 3 XL behalve dan dat de notch bij de Huawei flinke malen kleiner is. Ook anders is dat bij de Huawei Mate 20 Pro de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt is.

Huawei Mate 20 Pro Twilight
De vermeende Huawei Mate 20 Pro in de Twilight-uitvoering

Huawei schijnt verder gewerkt te hebben aan een eigen betrouwbare vorm van gezichtsontgrendeling vergelijkbaar als Face ID van Apple. De ster van het toestel zit echter achterop. Daar vinden we een vierkant blok waarin drie verschillende camera's verwerkt zitten; een 40 megapixel hoofdcamera, secundaire lens voor scherpte/diepte en een groothoeklens. Definitieve specificaties daarvan zijn nog niet binnen. Huawei kondigde de krachtbon van het toestel eerder al aan. Dat wordt de Kirin 980-processor die uit eigen fabriek komt. De chip is gebakken op 7 nanometer en moet volgens Huawei krachtiger zijn dan Apple's A12 Bionic. Beiden hebben 6,9 miljard transistors en beschikken over een aparte NPU voor kunstmatige intelligentie. Of de claim van Huawei stand houdt moet blijken in praktijktesten. Huawei kondigt de Mate 20 Pro mogelijk samen met de Mate 20 op 16 oktober tijdens een evenement in Londen aan.

(via)


Prijsvergelijker Huawei Mate 20 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Emerald Green Refurbished
€ 159,99 € 163,98   Bekijk
bol.com Partner
Twilight
€ 359,95 € 359,95   Bekijk
Amazon
Twilight
€ 427,61 € 427,61   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei Mate 20 Pro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel