Meer bekend over de 4 camera’s op Samsung Galaxy A9 Star Pro (update)


Evan Blass is vandaag lekker op dreef met foto's lekken en ditmaal is het de beurt aan de Samsung Galaxy A9 Star Pro. We krijgen een scherper beeld op z'n vier camera's achterop en welke functies ze hebben. Het model wordt als alles goed gaat morgen op 11 oktober officieel aangekondigd in Maleisië.

Beginnen we dit nieuwsbericht meteen met een disclaimer; we vermoeden dat de A9 Star Pro niet naar Nederland komt. Jammer want het lijkt het eerste Samsung Galaxy-model te worden met achterop 4 camera's. Ieder met een eigen specifieke lens voor een specifiek doel. In een afbeelding die @evleaks zojuist plaatste weten we daar nu wat meer over.

Samsung Galaxy A9 Star Pro camera's uitgelegd
De camera's op de A9 Star Pro uitgelegd

De hoofdcamera krijgt een 24 megapixel sensor met lichtsterke f/1.7 lens. Om scherpte/diepte en dus wazige achtergronden te krijgen is daar een secundaire camera van 5 megapixel met f/2.2 lens. Beelden dichterbij brengen doe je met een 10 megapixel camera met telezoomlens en diafragma van f/2.4. Hiermee zoom je optisch tot 2 maal toe in. Voor landschappen maak je gebruik van een 8 megapixel camera met f/2.4 groothoeklens met een beeldhoek van 120°. Onduidelijk is nog hoe Samsung in de software omgaat met deze vier camera's. Mogelijk kun je er zelf uit kiezen maar het is ook niet ondenkbaar dat je naadloos van de ene naar de andere schakelt. Voorop zit een enkele 8 megapixel schieter met f/1.7 lens.

A9 Star Pro specificaties

De afbeelding laat naast de cameramodule nog wat geks zien en dat is de plek van de powerknop. Die zit bij Samsung eigenlijk altijd rechts maar lijkt hier links te zitten. Overige specificaties zijn mogelijk een 6,3 inch met Full HD+ resolutie, mid-range Snapdragon 660-processor met 6 GB aan werkgeheugen en een batterij met een capaciteit van 3720 mAh. Ondanks dat Samsung ook hier haar A-serie uitbrengt slaan ze meestal de hele grote nummers over. Alleen de onlangs aangekondigde A8 (2018) ligt hier in de winkel. Uiteraard houden we de persconferentie morgen scherp voor je in de gaten. Als hij hier wel uitgebracht wordt lees je dat uiteraard terug.

Update: Volgens @rquandt zou de A9 Star Pro straks ook wel eens als de Samsung Galaxy A9 (2018) door het leven kunnen gaan. Gelet op z'n typenummer, SM-A920F, zou deze prima in Europa werken en uitgebracht kunnen worden. Wordt vervolgd.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel