Toekomstige processor iPad Air 2 uitgelekt


De iPad Air 2 krijgt een flink krachtiger processor dan z'n voorganger en de huidige iPhone 6. Apple maakt namelijk niet meer zomaar gebruik van nagenoeg dezelfde SoC maar plakt er een 'X' achter. De A8X is daarmee mogelijk flink krachtiger.

Apple wil mogelijk het geheugen in de iPad Air 2 verdubbelen van 1 naar 2 GB. Dat is één reden waarom Apple niet zomaar dezelfde processor heeft gebruikt als in de iPhone 6 en 6 Plus. De huidige iPad Air gebruikt nog nagenoeg dezelfde processor als we in de iPhone 5s aantreffen. Naast de processor zijn nog meer componenten van de toekomstige iPad Air 2 uitgelekt.

Apple iPad Air 2 components

Eén daarvan is de Touch ID-sensor. Deze vingerafdrukscanner vinden we ook terug in Apple's iPhones en stelt iemand in staat om met z'n vingerafdruk toegang te krijgen tot het apparaat. Apple heeft de techniek tot op heden nog niet toegepast in haar iPad-reeks maar daar lijkt nu verandering in te komen. Apple houdt op 16 oktober een speciaal event waar het naar alle waarschijnlijkheid nieuwe tablets zal aankondigen.

Bron: Apple.club.tw


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel