Windows Phone-gebruikers klagen over buitensporig dataverbruik


Windows Phone-gebruikers klagen over buitensporig dataverbruik

The Verge heeft ontdekt dat de People Hub in Windows Phone buitensporig veel data verbruikt. Het gaat om vele honderden MB's per week. Het is niet de eerste keer dat Windows Phone onnodig grote hoeveelheden data verstuurd en ontvangt.

Het probleem zou komen omdat ze bij Twitter enkele servers verhuisd hebben. Hierdoor zou Windows Phone telkens opnieuw de profielafbeelding downloaden. Een enkele gebruiker meldt dat de People Hub binnen week al ruim 300 MB verbruikt heeft, en 3 GB over WiFi. Het probleem zou voor nagenoeg iedere Windows Phone gelden en is dus niet beperkt tot een enkele update of versie. Microsoft zou met een fix bezig zijn, maar wie op dit moment wat aan het probleem wil doen kan aangemelde Twitter-accounts verwijderen. Benieuwd of ook jouw toestel onnodig data verbruikt? Neem dan eens een kijkje in de Data Sense-applicatie.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat gebruikers van een Windows Phone te maken hebben met dit probleem. In 2011 was er een soortgelijk geval. Toen werd de schuld gegeven aan Yahoo Mail. Ditmaal ligt de schuld volgens Microsoft bij Twitter, maar feit is dat goede programmatuur rekening houdt met de wet Murphy.

Bron: The Verge


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel