Microsoft onderzoekt spook-dataverbruik

· 1 reactie


Microsoft heeft in een statement tegenover de BBC aangegeven dat het bezig is met onderzoek naar het vermeende spook-datagebruik van Windows Phone 7-toestellen. Toestellen zouden tot wel 50MB per dag ongevraagd via 3G verzenden.

Een tijdje geleden plaatsten we een bericht over Windows Phone 7 toestellen die ongevraagd data zouden verzenden via 3G. Deze spookdata zou zelfs verzonden worden wanneer er verbinding was met een WIFI netwerk. Toen was er nog geen officieel persbericht van Microsoft. Op navraag bij de Nederlandse afdeling bleek dat er daar nog niets bekend was over het probleem. Vandaag heeft de softwaregigant eindelijk een reactie gegeven. Microsoft zegt "we zijn dit punt aan het onderzoeken om de oorzaak te achterhalen en we zullen informatie verstrekken zodra het beschikbaar is". Helaas een erg beperkt statement.

Speculaties

Dat Microsoft een eigen onderzoek is begonnen weerhoud velen er niet van er vrolijk op los te speculeren. Een veelgehoorde verklaring voor het verdwijnen van de ongeveer 50MB per dag is het verzenden van statistieken. Dit doen smartphones wel vaker, maar zelden in zulke grote hoeveelheden. We zullen het onderzoek van Microsoft moeten afwachten voor meer duidelijkheid. Uit onze eigen comments van het vorige bericht bleek een sceptische houding van een paar lezers. Heb je zelf een Windows Phone 7 toestel en vergelijkbare problemen, bij dezen dan nogmaals een verzoek je verhaal in de comments te plaatsen.

Bron: Slashgear.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel