Apple lanceert CDMA iPhone


Na jaren speculeren is het eindelijk zover: Apple komt met een iPhone die geschikt is voor CDMA-netwerken. In Nederland hebben we daar weinig aan, want alle operators in ons land maken gebruik van GSM-techniek.

In de Verenigde Staten ligt dat anders. Provider Verizon had tot nu toe niet de mogelijkheid om klanten van een iPhone te voorzien, om dat het gebruik maakt van CDMA. Dat wordt met de nieuwe versie van de iPhone wel mogelijk. De lancering komt slechts enkele maanden voor de presentatie van de volgende iPhone, die zeer waarschijnlijk zowel GSM als CDMA zal ondersteunen.

Verizon cdma iphone 4

Wijzigingen

Het uiterlijk van de iPhone is licht gewijzigd. Er is minstens één onderbreking aan de externe antenne van het toestel toegevoegd. Hiervan lekten eerder al afbeeldingen, waarvan destijds gedacht werd dat het om de iPhone 5 ging. Dat blijkt dus niet het geval te zijn.

Einde exclusiviteit

De nieuwe versie van de iPhone zorgt ervoor dat de iPhone ook in de Verenigde Staten bij meer operators verkrijgbaar wordt. Verizon, de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de VS, brengt nu ook de iPhone uit. In Nederland is de exclusiviteit van de iPhone al eerder beëindigd. Het populaire toestel van Apple is al enige maanden bij KPN, Hi, Telfort en Vodafone te krijgen, terwijl voorheen alleen T-Mobile de iPhone 4 aanbood. Amerikanen kunnen de CDMA iPhone vanaf 10 februari aanschaffen.Praat mee over dit artikel