Windows Phone 7 verzendt mogelijk ongevraagd data

· 2 reacties


Het lijkt er op dat er een fout zit in Windows Phone 7 waardoor het besturingssysteem ongevraagd data verzendt via 3G. Een gebruiker zegt dat haar toestel grote hoeveelheden data verzendt, waardoor ze bijna over haar datalimiet ging.

Julie, een bezorgde Windows Phone 7-gebruiker, meldde dat haar toestel ongevraagd blokken data via 3G netwerk verstuurt. Het gaat om datapakketten tussen de 30 en 50 MB die op vaste tijden verzonden worden. Toen ze het toestel op airplane modus zette werd de data opgespaard! Na inschakeling van het mobiele datanetwerk verzond de smartphones alsnog ineens 400 MB. Dit verhaal wordt bevestigd door Paul Thurrot, auteur van een boek over Windows Phone 7. Hij heeft vergelijkbare ervaringen met een Samsung Focus die zelfs data verzond over 3G als WiFi aanstond.

Bevestiging

Microsoft heeft nog niet op het probleem gereageerd. Navraag bij de Nederlandse afdeling van de computergigant leerde dat er tot op heden geen klachten van Nederlandse klanten bij Microsoft zijn binnengekomen. Interne memo's over dit probleem deden nog niet de rondte, aldus een woordvoerder. Heb je een Windows Phone 7- toestel, en valt je iets op aan het datagebruik? Laat dan even een berichtje achter in de comments!

Bron: Intomobile.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel