Android 3.0 Honeycomb niet voor smartphones?


Het lijkt er op dat Android Honeycomb in eerste instantie niet voor smartphones wordt uitgebracht. Het gerucht gaat dat het besturingssysteem een dikke dualcore processor nodig heeft en een zeven inch scherm.

Android 3.0 Honeycomb, de opvolger van Gingerbread, heeft een aantal bijzondere specificaties nodig. Zo moet er minstens een dualcore ARM Cortex-A9 processor aanwezig zijn en een zeven inch beeldscherm met een resolutie van minimaal 1280x720. Dat zegt Bobby Cha, directeur van het Koreaanse bedrijf Enspert, dat nauw samenwerkt met Google bij het bouwen van Gingerbread en Honeycomb. Momenteel voldoet geen enkele smartphone aan deze eisen. Bovendien doet de eis van een zeven-inchscherm vermoeden dat dit besturingssysteem zich voorlopig enkel richt op tablet-PC’s.

En smartphones dan?

Hoewel veel Android-toestellen voorlopig nog niet eens uitgerust zijn met Gingerbread, zal er ooit een opvolger moeten komen. De bovengenoemde eisen roepen de vraag op wat Google daarvoor van plan is. Maken ze twee versies? Zijn de berichten over de eisen nonsens? We houden de ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten!

Bron: Engadget.com



Praat mee over dit artikel