Analist toont Apple iPhone-roadmap tot 2025


Altijd al willen weten welk scherm de iPhone 17 in 2025 heeft? Analist Ross Young denkt het antwoord te weten. Hij heeft z'n oor te luister laten leggen in de industrie, en dan met name zij die zich bezighouden met beeldschermen.

Inmiddels mag duidelijk zijn dat Apple erg conservatief is met doorvoeren van wijzigingen. De vorige maand aangekondigde iPhone 15 is (in Apple-begrippen) een vrij grote wijziging. We hoeven dus voorlopig geen grote verschillen te verwachten. En Ross beaamt dat. Pas in 2025 verandert er weer iets aan het scherm.

Apple iPhone Display Roadmap until 2025 by Ross Young from DSCC

De iPhone 17 zal dan omhoog gaan in schermverversing. Van 60 naar 120Hz. Dat is een snelheid waar Android-smartphones van rond de 100 euro inmiddels al op zitten en het maakt veel vloeiender animaties mogelijk. Bijkomend voordeel; je telefoon voelt er veel sneller door, al hebben iPhones daar in de regel weinig last van.

LTPO

Om 120Hz voor de iPhone 17 mogelijk te maken stapt Apple over van een LTPS-scherm naar een LTPO-paneel. Of deze net als de huidige iPhone 15 Pro terug kan schakelen naar 1Hz voor wanneer er geen beweging getoond wordt, is nog onbekend. Apple kennende, niet.

Grotere Pro in 2014

Voor de Pro-modellen zit er in 2024 al een wijziging aan te komen. Zo gaat het schermformaat van de iPhone 16 Pro omhoog van 6,1 naar 6,3 inch. De iPhone 16 Pro Max komt zelfs uit op een ongemakkelijk grote 6,9 inch.

Het jaar daarop wordt weer een wijziging verwacht. Dan zal het Apple gelukt zijn om de meeste Face ID-componenten onder het scherm te huisvesten. Alleen een enkel schermgat blijft dan zichtbaar. Apple gebruikt hiervoor nog altijd een LTPO-scherm van maximaal 120Hz.

Bron: @DSCCRoss


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel