Hands-On Nokia Lumia 800 op Windows Phone 7.5

· 6 reacties


Windows Phone

Windows Phone onderscheidt zich door de interface, die in niets lijkt op een Android-toestel of op iOS. Dat geldt dus ook voor de Lumia 800. De bekende tegelinterface is ongewijzigd, en voldoet prima. Wel is het jammer dat de Nokia Lumia 800 een iets kleiner scherm dan de bijna identieke N9 heeft. De N9 heeft een 3.9 inch scherm zonder knoppen, maar door de knoppen onder het scherm heeft de Lumia 800 een 3.7 inch scherm. Die knoppen verschillen niet van een ander Windows Phone toestel. De indeling met drie knoppen: terug, home en zoeken is door Microsoft vastgesteld voor alle toestellen met het mobiele OS.

Schuin

Met een oog dat verwend is door de steeds grotere scherm op toestellen van andere merken, voelt dat wat klein aan. Wel moet gezegd dat de Lumia 800 daardoor vrij compact is. Ook de resolutie van 800 x 480 pixels, door Microsoft verplichtend aan fabrikanten van Windows Phones opgelegd, past prima bij een 3.7 inch scherm. Op grotere schermen ga je pixels zien, en dat is minder fraai.

Zij

Bij Windows Phone hebben we gemengde gevoelens. De interface zit erg goed in elkaar. Menu's zijn snel en intuïtief te vinden. Microsoft heeft een weg ingeslagen waarmee succes haalbaar moet zijn. Tegelijkertijd ontbreekt het één en andere. De socialmedia-integratie van Windows Phone zou fantastisch zijn, aldus Microsoft. Wij snappen niet zo goed waarom een simpele notificatie van een DM op Twitter dan zo goed als onmogelijk is. Je bent daarvoor aangewezen op apps van handige ontwikkelaars in de Marketplace, die soms niet werken, en soms geld kosten. Ondanks de nieuwe versie blijft het OS als onaf aanvoelen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel