“Samsung smartphone met Full HD-display komt 1e helft 2013”


HTC heeft er al één en ook Samsung lijkt er eentje te willen lanceren; een telefoon met Full HD-resolutie. Dat zijn 1920 bij 1080 pixels, net zoveel als je HDTV maar dan op het scherm van je mobiele telefoon. Je zult alleen nog even geduld mo

2013 lijkt het jaar te worden van de beschikbaarheid van telefoons met Full HD-resolutie. Het Taiwanese HTC lanceerde al de J Butterfly met een dergelijke resolutie, maar deze is vooralsnog alleen voor Japan aangekondigd. Een internationale variant lijkt aanstaande. Ook Samsung wil deze weg bewandelen al worden producten niet eerder dan de eerste helft van volgend jaar verwacht. Kijk er dus niet raar van op dat de Galaxy S IV over een 1080p-scherm beschikt.

Full HD
Full HD-resolutie

1080p Full HD lijkt na 720p HD een logische stap. Hiermee stijgt de PPI naar ruim boven de 400. Volgens deskundigen moet het allemaal niet veel uitmaken omdat het oog toch niet in staat is zoveel detail waar te nemen. Toch lijkt de vraag er te zijn. Want naast Samsung zou ook LG interesse tonen in Full HD-telefoons.

Bron: mk.co.kr


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel