Essential toont prototype-telefoon: smalle 'Project Gem'


Essential, het bedrijf achter de eerste schermrandloze telefoon, lijkt wederom met een industry-first telefoon te komen. Momenteel nog bekend onder projectnaam Gem lijkt dit een smal, langgerekte mobiel dat nog het meest lijkt op een afstandsbediening.

Plaatjes van de Project Gem verschenen het eerst op het Twitter-account van Andy Rubin, de bedenker van Android die door Google voor 90 miljoen dollar werd uitgekocht na beschuldigingen van seksueel misbruik. Diens bedrijf Essential kwam eerder met de Essential PH-1; de eerste mobiel zonder schermranden en een notch maar een directe opvolger bleef uit. In 2018 zette het bedrijf zichzelf in de verkoop en leek het einde nabij.

Essential Project Gem
De smalle Essential 'Project Gem'

Daar lijkt met de publicatie van deze afbeeldingen geen sprake meer van. Het bedrijf lijkt nog niet klaar met innoveren. De Project Gem is veel smaller dan gangbare telefoons en dat vereist een nieuwe interface. Het scherm kent links bovenin een schermgat voor een selfiecamera en achterop zit een enkele camera met daaronder wat lijkt op een vingerafdrukscanner. Essential speelt nog met welke kleur de achterkant moet krijgen maar duidelijk is wel dat het kiest uit enkele weerspiegelende kleurvarianten.

Uitdagingen

Zoals gezegd biedt een dergelijk smal scherm de nodige uitdagingen op het gebied van user interface. Uit de foto's maken we op dat het toestel qua bediening nog het meeste lijkt op een afstandsbediening met relatief grote knoppen. Hoe de invoer van tekst gebeurt is nog onduidelijk, daarover zijn nog geen schermafbeeldingen beschikbaar. Een mogelijkheid is dat dit op basis van spraakinvoer gebeurt maar zekerheid daarover is er nog niet.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel