Motorola kondigt One Macro aan met drievoudige camera

Speciale lens voor macrofotografie


Moederbedrijf Lenovo is in rap tempo de Motorola One-serie aan het uitbreiden. Vandaag verwelkomen we de Motorola One Macro met achterop een drievoudige camera met speciale macrocamera waarmee opnames van zeer dichtbij gemaakt kunnen worden.

Wie veel details van dichtbij wil maken, zoals insecten, loopt nogal eens tegen het probleem aan dat foto's niet scherp zijn. Dat komt door de minimale scherpstelafstand waar lenzen mee te maken hebben. Doorgaans is die 10 centimeter of meer, net te ver om zeer kleine objecten te fotograferen. Lenovo ziet dat probleem en brengt ons nu de Motorola One Macro met aparte macrolens.

Motorola One Macro
De Motorola One Macro in Space Blue

Het gaat om een 2 megapixel camera met f/2.2 lens en een minimale scherpstelafstand van slechts 2 centimeter; tot 5x dichterbij dan andere smartphones. Het is zeker niet de enige camera op de One Macro, er is ook nog een 13 megapixel camera met f/2.0 lens voor het alledaags gebruik en nog een 2 megapixel camera voor het herkennen van diepte. De selfiecamera telt 8 megapixel en kent weliswaar geen eigen flitser maar het scherm kent wel een flitser-functie.

Echte mid-ranger

Aan het uiterlijk van de Macro is te zien dat het om een mid-range model gaat. De schermranden zijn redelijk fors te noemen en dan is daar ook nog eens een notch voor de selfiecam. Achterop kent de Macro een vingerafdrukscanner en binnenin draait een Helio P70-processor van MediaTek die over 4 GB aan werkgeheugen beschikt.

Lenovo zet de Motorola One Macro meteen op achterstand door hem met Android 9.0 uit te brengen in plaats van te wachten op versie 10. Gelukkig zit het dankzij het Android One-programma wel goed qua updates. De Motorola One Macro is eerst alleen in India verkrijgbaar maar komt eind oktober ook naar Europa.


Prijsvergelijker Motorola One Macro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Conrad
Blue
€ 219,00 € 219,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Motorola One Macro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel