Essential lijkt handdoek in de ring te gooien


Essential, het bedrijf van Android-bedenker Andy Rubin, overweegt zichzelf te verkopen. Ook zou het bedrijf dat praktisch als eerste met een telefoon met notch kwam de ontwikkeling van een nieuwe smartphone stop hebben gezet. Het gehypete bedrijf zou niet aan de verwachtingen hebben kunnen voldoen; de verkopen lijken sterk achter te blijven.

De tegenvallende verkopen van de Essential Phone zijn wel erg zuur; het bedrijf bestede naar verluidt 100 miljoen voor de ontwikkeling en promotie ervan. Het niet uitbrengen van een opvolger is dan vooral financieel-technisch erg verstandig. In plaats daarvan zou het bedrijf werken aan een slim "home product" . Informatie over wat precies ontbreekt behalve dat het ergens in 2019 uitgebracht zal worden.

Essential Phone Ocean Depth
De Essential zag er mooi uit, maar verkocht nauwelijks

Essential zou uitzoeken of het de activiteiten en patenten kan verkopen. Een andere mogelijkheid is om nieuwe telefoons onder licentie door derden te laten ontwikkelen en uitbrengen, iets wat BlackBerry momenteel ook doet. In dit geval is het de vraag wat voor toegevoegde waarde Essential kan bieden, BlackBerry zoekt het momenteel vooral in het veiliger maken van Android. Essential kan zich dan richten op de aparte aan te sluiten modules. Dergelijke modules zagen we eerder bij LG en Motorola. LG is daar inmiddels vanaf gestapt en Motorola heeft moeite om externe partijen te vinden die dergelijke modules wil maken.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel