TweetDeck 1.0 voor Android gelanceerd

· 1 reactie


We konden de beta-versie van TweetDeck voor Android al een tijdje testen. De applicatie is nu het beta-stadium ontgroeid, en kan gedownload worden in de Android market. Tijd voor een test.

Wie op de desktop al gewend is aan de TweetDeck-interface met meerdere kolommen viert met de Android-versie het feest der herkenning. Net als de desktopversie biedt TweetDeck voor Android de mogelijkheid meerdere accounts toe te voegen. De timelines, lijsten, @replies en DM's voor de accounts kun je in overzichtelijke kolommen kwijt. Bovendien heb je de mogelijkheid om één bericht tegelijk naar meerdere accounts op meerdere sociale netwerken te sturen. Tweetdeck bespaart je dus kostbare tijd.

Device2

Blended columns

Nieuw in de Android-versie zijn 'blended columns', waarin berichten uit meerdere sociale media samen geplaatst worden. Zo kun je in de 'Home'-kolom, waar de timeline van Twitter staat, ook je Facebook-nieuwfeed terug vinden. Hetzelfde kan met Buzz en Foursquare, waardoor je meerdere sociale media in één programma kunt beheren. In de 'Me'-kolom vind je naast de @replies van Twitter ook de berichten op je Facebook-prikbord. Je kunt meteen vanuit TweetDeck reageren op tweets én Facebook-berichten.

Device4Device5Device6

De blended columns zijn nieuw voor TweetDeck. In de desktop-versie en de eerder uitgebrachte versie voor de iPhone ontbreekt deze nieuwe optie. TweetDeck is van plan in volgende updates van de app voor de iPhone ook blended columns te introduceren.

Device8Device10Device9

Plus en min

TweetDeck is vooruitgegaan sinds de late beta-uitgave, waarin wij problemen hadden met de weergave van DM's op een tweede account. Dat is nu gerepareerd. TweetDeck is een volwassen Android-applicatie geworden, die wat ons betreft beter is dan de applicatie die door Twitter zelf uitgegeven is. Er blijven ook minpunten. De kolom-weergave is erg handig, maar het is in de Android versie niet mogelijk de kolommen te herschikken.

Wil je een nieuwe kolom toevoegen tussen je bestaande kolommen, dan zit er niets anders op dan het verwijderen van een paar kolommen. Je moet de kolommen vervolgens weer toevoegen in de gewenste volgorde.



Praat mee over dit artikel